Alstroemeria

Op zoek naar een bosje vrolijkheid? Dan haal je alstroemeria’s in huis! De combinatie van open en nog gesloten bloemen zorgt voor een mooie bos waar je lang bloeiplezier van hebt.

 

Herkomst en historie

Alstroemeria’s, ook wel Incalelie genoemd, komen van origine uit het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte. Deze Latijnse bloem is vernoemd naar de Zweedse baron Clas Alströmer, een natuuronderzoeker uit de 18e eeuw.

 

Symboliek en gelegenheden

De alstroemeria is de perfecte bloem om aan een nieuwe, of juist aan je beste vriend(in) te geven. De bloem staat namelijk symbool voor toewijding en wederzijdse steun tussen twee vrienden, het bouwen van nieuwe vriendschappen en eeuwige vriendschap. Door voor een kleur te kiezen die echt bij jouw vriend of vriendin past maak je er een persoonlijk vriendschapscadeau van.

Verkrijgbaarheid

Als snijbloem is de alstroemeria jaarrond verkrijgbaar in Nederland.

 

Verzorgingstips alstroemeria

 • Zet de alstroemeria inclusief verpakking alvast in het water en wacht tot de bloemstelen zich helemaal volgezogen hebben. Zo blijven de bloemen straks mooi rechtop staan.
 • Vul een schone vaas met kraanwater en voeg wat snijbloemenvoedsel toe.
 • Knip of snijd met schoon en scherp gereedschap de bloemstelen schuin af op de gewenste lengte.
 • Verwijder eventuele bladeren die geheel of deels in het water hangen. Zo voorkom je rotting van het water en blijven je bloemen langer goed.
 • Zet de vaas met bloemen op een tochtvrije plek uit de volle zon. Vermijd ook een standplaats in de buurt van rijpend fruit.
 • Door regelmatig de oude bloemen te verwijderen, kun je langer genieten van je alstroemeria’s.

Alstroemeria in de tuin

Als vaste plant staat de alstroemeria prima in de tuin op een plekje in de zon of halfschaduw. Net als de dahlia bloeit ook dit knolvormige gewas in de zomermaanden. Ze zijn wel vorstgevoelig, een beetje bescherming in de winter door middel van wat stro vinden de planten wel prettig. Zo kan de alstroemeria goed de winter door. Meer tips voor alstroemeria’s in de tuin vind je op Tuinen.nl

Bloemcombinaties

Natuurlijk is de alstroemeria is als hoofd- of enige bloemsoort in een boeket al super energiek en dynamisch. Toch laat de Latijnse schone zich ook prachtig combineren met bloemen zoals Chrysanten, Rozen en Gerbera's 

 Foto's : mooiwatdoenbloemendoen.nl, floramedia 

Onze service

 • Duurzame boeketten

  Tot 17.00 online besteld, levering volgende werkdag

  Aanpasbare duurzame boeketten

  Tot 15.00 online besteld, levering volgende werkdag
 • Verzending

  € 6,50 verzendkosten
 • Klant contact service

  Heeft u vragen of speciale wensen?
  Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur

  Heeft u een klacht?
  Vul ons formulier in
  Per telefoon; 06-30 99 32 83
  Per e-mail; bloomy@barendsen.nl
 • Betaalmogelijkheden

  U kunt betalen met iDeal en creditcard